Što je važno za GPS nadzor jetski vodenog skutera? U daljnjem tekstu pojasniti ćemo ono što je najvažnije svakom vlasniku i iznajmljivaču, uz važnu informaciju kako postoje zakonske odredbe koje reguliraju plovidbu takvim plovilom.

Ako želimo iznajmljivati vodeni skuter turistima, tada bi trebali znati kako je na snazi
Pravilnik o brodicama, čamcima i jahtama te Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o brodicama, čamcima i jahtama.

Te zakonske odredbe govore kako jetski plovila i gliseri moraju imati ugrađen sustav koji ograničava brzinu plovidbe na pet čvorova unutar sigurnosne zone od obale i drugih plovila.

To se može napraviti na više načina, a jedan od njih je nabava sustava Ototrack (https://www.ototrak.com/hr) koji se montira na jetski i omogućava GPS nadzor i upravljanje. Ukoliko vam je takav sustav skup, isto možete ostvariti s našim Beedigital 4Nautic PRO paketom.

Wialon nadzor plovila

Najvažnije funkcionalnosti koje vam trebaju za GPS nadzor jetski-a su sljedeće:

1. Praćenje kretanja u stvarnom vremenu

GPS sustav praćenja trebao bi pružiti stvarno vrijeme praćenja lokacije jetskija ili glisera.

2. Postavljanje geozona

Geozona ili eng. geofence je virtuelna barijera oko određene geografske površine. GPS sustav praćenja trebao bi imati mogućnost postavljanja geozone oko područja u koje jetski ne bi trebao ulaziti, ili ako uđe – gdje bi mu trebala biti ograničena snaga i brzina kretanja na minimum.

3. Ograničenje snage kretanja kada je u blizini drugog vodenog skutera

Sudar na moru često završi s neželjenim posljedicama, a najčešće je čovjek krivac. Pogotovo ako se radi o turistima koji rijetko voze tako snažna vozila pa nisu svjesni opasnosti. Kada se dva jetski vozila međusobno približe, dobro je imati mogućnost smanjivanja snage motora na minimum.

3. Alarmi i obavijesti

GPS sustav praćenja trebao bi moći slati alarmne i obavijesne poruke ako jetski izađe izvan definirane geozone (geofence).

Vrlo je korisni i znati kada se recimo turist vraća s jetskijem, što možemo napraviti ako recimo napravimo geozonu određene veličine i obavijest kada plovilo uđe u geozonu.

4. Alarmi za zloupotrebu ili moguću krađu jetski-a

GPS sustav praćenja trebao bi biti u mogućnosti otkriti ako netko pokušava onemogućiti ili odspojiti uređaj za praćenje. Obavijest se mora primiti odmah na mobilni telefon.

5. Praćenje brzine

GPS sustav praćenja trebao bi moći pratiti brzinu jetskija i upozoriti vlasnika ako premaši određenu brzinu. Za potrebe kasnijeg nadzora mora se moći pregledati povijest kretanja i brzine u svim točkama kretanja. Ovo je izuzetno potrebno ako smatrate da jetski nije vozio prebrzo, a prijeti vam dobivanje kazne.

6. Praćenje stanja baterije/akumulatora

GPS sustav praćenja trebao bi moći pratiti razinu baterije jetskija (napon, voltažu) i upozoriti vlasnika ako postane preniska. Znamo kako vodeni skuteri mogu stajati više dana bez paljenja i važno je znati kako je s akumulatorom sve u redu.

7. Udaljeno gašenje motora

Ako vidimo da se jetski nepropisno vozi, malo toga možemo napraviti ako nemamo mogućnost udaljenog smanjenja brzine ili gašenja.

Beedigital 4Nautic paket omogućava gašenje motora putem mobilne aplikacije, u roku od nekoliko sekundi, kao i sve gore navedene opcije. S našim sustavom GPS nadzora plovila možete biti sigurni da je vaš jetski siguran i da ste napravili najviše što možete kako bi zaštitili vozača.

 

Kontaktirajte nas

Za sve informacije, nabavku GPS tracker uređaja, BeeDigital M2M SIM kartice, aplikacije za GPS praćenje plovila i usluge nazovite nas na tel. +385 92 2946 537

Više detalja o nadzoru svih vrsta brodova i plovila potražite na našoj stranici https://www.nadzorplovila.com/